EPRSN

Bildexplosion!

Kategori: Foto, resa

Så, nu har jag och sängen återförenats igen efter 21 nätter utan varandra. Som sagt har jag inte kunnat lägga upp bilder från kameran sedan jag lämnade Caserta i måndags, och därför har ni fått nöja er med mobilbilder. Men nu ska jag allt bjuda er på bildbuffé! 
 
I tisdags åkte jag från Florens till Siena över dagen för att guidas runt av, och träffa, Marialuisa vän Anna. Underbar liten stad som jag skulle återvända till inför sista natten i Italien. 
Jag och Anna.
 
Onsdagen började med en guidad tur i Florens, och fortsatte sedan med att jag mötte upp Carla på stationen. 
Denna grisen måste man tydligen klappa om man gillar Florens. 
Och här är hon! På bilden köper vi vår F-A-N-T-A-S-T-I-S-K-A lunch schiacciata, som är ett klassiskt bröd från toscana som fylls med massa gott. 
Bild snodd av Carla.
Vi besökte bland annat den gigantiska trädgården Giardino di Boboli. 
Torsdagen började med att jag på riktigt turistade i Florens. Jag tog min karta och planerade en rutt som skulle visa mig alla de sevärdheter som jag ännu inte sett. Jag gick också in i kyrkorna/museerna Chiesa di S. Maria Novella och Chiesa di S. Croce. 
På eftermiddagen åkte jag till Siena för att spendera sista kvällen och natten med Carla innan jag skulle börja bege mig norrut genom Europa. 
Efter tåg Siena-Florens-Bologna-München-Fulda var det dags att sätta sig på nattåget till Köpenhamn. I lillebrorland gick jag en runda som turistinformationen ritade upp på kartan, vilket blev en rejäl bit men som också tog mig till många sevärdheter. Dessutom hann jag betala dyra danska kronor för att se Guinness World Records Museum, äta god mat SAMT bli missförstådd/missförstå ett X-antal gånger. På kvällen var det dags att åka buss till Göteborg, där jag spenderade natten hemma hos Ellen. 
 
TACK ALLA SOM VARIT MED OCH GJORT RESAN SÅ FRUKTANSVÄRT BRA OCH MINNESVÄRD!